Veelgestelde vragen

­De woning is verhuurd onder voorbehoud, kan ik dan nog bezichtigen?
Nee, helaas kunt u dan niet meer bezichtigen. Dit betekent dat er een bezichtiging is geweest en de kandidaat-huurders die hebben bezichtigd interesse hebben. U kunt de website in de gaten houden of de optie verdwijnt of dat deze verandert in verhuurd.

Is er een wachtlijst en hoe werkt dit?
Ja, er kan een wachtlijst zijn. Voornamelijk voor woonruimtes onder de € 900,-. Dit aangezien een grote groep mensen op zoek is binnen deze prijsklasse, zoals starters en studenten.
­
Ik sta op de wachtlijst, hoe lang duurt het voordat ik kan bezichtigen?
Dit varieert en kunnen wij om deze reden nooit met zekerheid zeggen. U kunt ons te allen tijde vragen om een indicatie. De factoren waar het onder andere van afhangt zijn: het aantal woonruimtes dat wij in deze prijsklasse vrij krijgen en het aantal mensen dat in de tussentijd ‘niet meer op zoek is’ en zich uitschrijven.
­
Moet ik rekening houden met andere kosten naast de maandelijkse huur?
Ja, maar dit verschilt per woonruimte. Bij de meeste woningen zijn de gemeentelijke belastingen en heffingen niet inbegrepen, zoals rioolrecht. De tarieven per gemeente van deze regio vindt u op de website van BSGR. Daarnaast kunnen er ook nog servicekosten zijn voor het appartement die bovenop de huur komen.
­
De huur is inclusief gas, water en elektriciteit, betekent dat ik nooit hoef bij te betalen?
Nee, dit betreft vrijwel altijd een voorschot. Het is verstandig om hier nog naar te vragen tijdens de bezichtiging, mocht dit niet al verteld worden.
­
Wat is een studio?
Een appartement waarbij de slaapkamer en woonkamer in één ruimte zijn. Om deze reden is het een eenkamerappartement, oftewel een studio.
­
De status van woonruimtes, waar kan ik die zien?
Wilt u weten of een woning nog beschikbaar is, of al is verhuurd? Bij het tabblad ‘aanbod’ ziet u altijd rechts bovenin een blauwe balk in de foto van de woonruimte. Hierin staat de status van de woonruimte vermeld.
­
Ik zoek met spoed een woonruimte, krijg ik voorrang?
Nee, helaas kunnen wij hier geen rekening mee houden. Als u een woonruimte onder de € 900,- zoekt, dan kijken wij naar de inschrijfdatum en de kandidaten die het langst ingeschreven staan, worden uitgenodigd. Boven de € 900,- is er een kans dat wij u met spoed kunnen helpen en raden wij u aan om telefonisch contact met ons op te nemen.
­
Ik sta ingeschreven en ik heb een update gekregen van een beschikbare woning, hoeveel tijd heb ik om te reageren?
U heeft 24 uur de tijd om te reageren. Na deze 24 uur kunt u zich nog voor de woonruimte aanmelden, maar dan is er een kans dat de bezichtiging al ingepland is. Wij nodigen slechts 3 à 4 kandidaten voor een bezichtiging uit, waardoor deze al snel vol is.
­
Vergroot ik mijn kans als ik meerdere bezichtigingsaanvragen doe? Bijvoorbeeld via verschillende websites?
Nee, één reactie is voldoende en wij beantwoorden elke mail zo snel mogelijk. Als u geen reactie heeft gehad, kunt u ons bellen en dan controleren we of het e-mailadres door u goed is opgegeven.
­
Ik heb bezichtigd, maar hoe wordt nu gekozen wie de woonruimte krijgt toegewezen?
Dit verschilt per eigenaar. Als wij de volledige verantwoordelijkheid hebben dan gaat dit op basis van inschrijfdatum. Echter zijn er eigenaren die mee beslissen en dan is er een kans dat één andere kandidaat dan de langst ingeschrevene gekozen wordt. Daarnaast moeten de financiële documenten van de kandidaat-huurder in orde zijn. Als dit niet het geval is, dan contacteren wij een van de andere geïnteresseerden die al heeft bezichtigd.
­
Is er een minimale huurtermijn?
Ja, bij de meeste woonruimtes is dit een termijn van 12 maanden. Indien de woonruimte voor tijdelijk is, dan zal dit nadrukkelijk worden vermeld in de woningadvertentie.
­
Is inschrijven verplicht om te kunnen bezichtigen?
Nee, maar ingeschreven kandidaten krijgen wel voorrang en op dit moment is er een wachtlijst voor woonruimtes onder de € 900,-. Hierdoor is de kans helaas klein, dat u als niet-ingeschreven kandidaat-huurder kunt bezichtigen.

Kan ik mij inschrijven bij de gemeente?
Bij al onze huurwoningen is het mogelijk om u in te schrijven bij de gemeente. Nadat u de getekende huurovereenkomst van de verhuurder heeft ontvangen, bent u verplicht om u bij het gemeentehuis in te schrijven. De enige uitzondering hierop zijn de tijdelijke vakantiewoningen die we soms aanbieden.

Heeft u nog vragen we nemen graag contact op!

Laat ons u bellen!